faKültemizde 8 mart dünya kadınlar günü etkinliği gerçekleştirildi

17 Mart 2016 Perşembe günü, Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Basri Koçyiğit Kültür Merkezinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik saat 10.00 sularında Halk Sağlığı Uzmanı Guljan Dönmez Hanım’ın günün tarihçesini ve önemini ortaya koyan sunumuyla başladı.

Guljan Hanım, dünyada ve ülkemizde kadının yeri, kadın hakları, kadına yönelik şiddet, kadına şiddetin sonuçları, bu konuda yapılan çalışmalar ve alınabilecek önlemler hususunda önemli bilgiler verdi. Konuşmanın ardından soruları cevaplayan Guljan Hanım’dan sonra mikrofonu alan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, kadına şiddettin önlenmesinde aile faktörüne dikkat çekerek kendi hayatından örneklerle kadınların toplumdaki hayatına vurgu yaptı.

Konuyla ilgili bir film gösterisiyle devam eden etkinlik saat 12.00 sularında sona erdi.